Tuesday, 8 April 2014

REVIEW : SATIN SKINZ

assalamualaikum

sebenarnya dah lama nak buat entri pasal satin skinz ni tapi kemalasan yang melanda membuatkan aku malas lansung nak bukak blog. Btw review aku pasal k colly memang mendapat sambutan kan. ceh maksud aku,k colly tu la yang ramai penggemar.Ramai gugel pasal k colly.Aku sendiri nak sambung consume k colly tau. sebab murah and jimat kot. and berkesan la jugak. nak beli murah boleh dapatkan dari aku kat fb nur ariana RM110 FREE POSTAGE SEMENANJUNG.



Okay so sekarang aku nak masuk pasal Satin Skinz yang tengah hot gak sekarang ni.Ade gak pm aku kat fb tanya pasal satin skinz.So pengalaman aku makan Satin Skinz, aku baru consume 1 box. Satin Skinz ni one thing aku suka pasal dia,rasa dia sedap sangat.Macam vitamin budak budak tu. Masam manis. Pastu aku suka makan masa nak tidur.Lepas dah gosok gigi semua. Bangun pagi esok nafas tak berbau. Tapi tak tahu la elok ke tak cara aku ni.

Kesan dia ke atas aku, emm okay la not bad. Kulit kurang berminyak, ade cerah sikit je.Sebab aku kan suka tukar-tukar supplemen.Tanya je apa yang aku tak pernah try hehe. Tapi tu la.Untuk yang budget tinggi boleh la.Sebab dia mahal gak. Normal price RM180 tapi aku dapat harga RM130. n RM130 tu klo makan 4 biji sehari dia tahan sebulan.Sehari wajib makan 2 biji tau sebab sebiji dari botol biru and sebiji dari botol pink.Terserah korang nak makan pagi atau malam. Dia cakap kalau nak cepat berkesan makan pagi and malam. So maknanya tahan la sebulan. so RM130 untuk sebulan tu mahal bagi aku yang student ni. that's why aku decide nak consume k colly balik sebab harga lebih kurang tapi tahan dekat dua bulan kot. Jimat hehe. Tapi aku pun tak tahu mana lagi bagus antara k colly and satin skinz ni. Dua - dua bagi kesan lebih kurang je pada aku.Kalau aku banyak duit memang aku akan beli satin Skinz instead of k colly  sebab k colly satu je aku tak suka pasal dia ialah manis sangat bagi aku tapi kawan ngan mak aku makan dorang cakap okay aje. Satin Skinz rasa dia sedap <3 <3. Oh btw kawan aku makan k colly tak sampai sebulan ya Allah terkejut aku tengok kulit dia mulus gila-gila. Dulu jerawat and parut jerawat banyak gak. Tapi aku tak pelik kalau berkesan sangat benda tu kat dia sebab dia memang minum air banyak gila.

Nampaknya entri satin skinz dah jadi entri k colly. hehe mintak maap. So aku rasa tu aje yang aku nak cerita pasal Satin Skinz. Korang kalau nak beli boleh je dari aku ,aku jual sempena April harga cuma RM120 FREE POSTAGE SEMENANJUNG.
BOLEH PEGI FB YANG KAT ATAS TU TAU. sebab hari tu kat entri k colly banyak yang tanya nak beli kat mana.So aku jual sekalilah hehe. and jangan la pelik kalau aku jual murah sebab aku dapat murah jugak dripada supplier,plus aku tak ambik untung banyak pun. barang dijamin 100% original :)

okay babai assalamualaikum :)

*update

aku jual jugak barang2 kat bawak ni sebab banyak permintaan.tp tak semua aku dah try.
semua harga dah masuk postage

babies blink rm 55
dewy rm 50
double stem cell rm 80
satin skinz rm 120(yang ni aku dah try boleh tgk review aku psl satin skinz)
sne beutskin rm 190
sne capsule rm 180
k white38 rm 78
secret skin kawai rm 120
maixara c sential(kotak merah) rm 75
sabun al razi rm 43

berminat korang pergi je kat fb aku pm kat situ. nak tanya apa2 pun boleh .produk 100% original dari HQ :)

40 comments:

raja nur ameera said...

saya pun consume k-colly.2-3 hari saya minum 3 litre air sehari bersamaan 12 gelas tp saya sbenarnya sblum ni mkn beutskin essense dan sne....saya minum 3 litre air gak tp saya skrang dh boyak air...skrang ni dlm proses nak kurus.tp saya still minum 2 litre air sehari bersamaan 8 gelas....tak tau la effect k colly minum 2 litre air apa?sbba baru consume 3 hari.....agak2 kalo 8 gelas tu...menjadi cpt x kulit putih?

hello beauty said...

insyaAllah berkesan sis sebab apa2 suplemen pun untuk nmpk kesan kita kena minum air yg banyak :)
8 gelas dah okay dah . selain air byk, masa consume pun kena jaga jugak. k colly amik masa perut kosong dan masa nak tidur utk kesan terbaik :)

CikL0lyP0ly said...

rase ape satin skinz ni ??

hello beauty said...

masam manis sedap sangat :)

Anonymous said...

rm120 tu trmsuk pos ke?
awk ada fb x? sila pm sya kt.fb ye..
syakilla rosidi

hello beauty said...

Boleh pegi fb sy sis nur ariana saya ada letak kat atas. Atau num fon saya 014 8196490. Skrg harga rm 125 inc pos sis :)

muizmujek said...

Assalamualaikum.. Nak Tanya, pernah Cuba maixara c sential? Which one is better? Maixara or satin skinz?

hello beauty said...

waalaikummussalam pernah cuba maixara. rasanya better satin skinz n k colly sikit kot ngan saya. tapi maixara pun okay makan kulit licin je mak saya pun tegur sebab sebelum tu kulit truk jugak bertompok sana sini hehe

Sha amiera said...

Satin skinz rm130
Emilay whitening/collagen 5Botol rm90
Secret skin white kawaii tablet rm98
Bio anne set rm35
Bio anne set+thanyaporn rm60
Thanyaporn 3botol rm100
Emilay breast 3botol rm100

Pm/whatsapp 0174779638

Anonymous said...

satin skinz ni mmg best!

hello beauty said...

kannnnn hehe.

Anonymous said...

maixara start packaging baru ni xbest. xberapa nk bagi effect.. yg dulu ok.. yg botol merah tett

hello beauty said...

ohh ye kee ? tu laa biasa nya mcm tu yang batch lepas2 tu dah x best mcm first batch. tp maixara ni x thu pulak...

natasha M. said...

Sis. Betol2 bagus ke produk satin skinz ni? Mcm mane ek cara nak consume supplement ni lebeh efektif? I penah bace da customer consume supplement ni sampai berak segala hehe

Ain isa said...

Salam .. Nak mintak number boleh ? Mcm berkenan
Xpon facebook account pon boleh .. Mcm xjumpe lak .. THANKS :)

Ain isa said...

017 6555814 my number . :)

hello beauty said...

Huih ye kee hihi entahlah masa sy ambik xde mcm tu pun hihi. Sbb setiap individu tu kesan dia berbeza. Tindak balas dia berbeza. Mgkin itu cara dia buang toksin. :)

hello beauty said...

Wslm maaf lmbt reply ade fb klau nk tgk byk lg produk boleh tgk fb nur ariana atau intagram ariana_nur. Number fon 0148196490 :)

Anonymous said...

Apa2 ubat or supplement cik adik ye nk bgtaw ni..seeloknya di ambil selepas mkn..jgn pndai2 sgt rasa elok sblm mkn..salah besar tu. Nak taw knape kena blaja dlu ok br taw.jgn agak je..

hello beauty said...

oh yeke boleh terangkan secara ringkas tak kenapa? sebab saya selesa sangat ambik before makan pagi sebab senang membuang and lawas . kenyang pun kenyang. so apa keburukannya yea if u dont mind sharing ^^

Anonymous said...

Assalamualaikum sis,nak tanya skit ye,kalau ambk satin skinz untk satu set yg permulaan dan memg nampk kesan yg baik, then untk set yg seterusnya kita dah tak ambk,ada kesan sampingan yg buruk tak sis?sbb studnt kan,tkut ada msalh kewangn untk nak ambk set yg seterusnya,tpy sifat ingin cuba...harap dari pengalaman dan jawapn sis..^_^

hello beauty said...

wslm ^^

insyaAllah x ada sebab sy sendiri pun amek 1 kotak aje satin skinz. pastu berhenti lama baru amekk colly balik and memang x ade kesan negatif. cuma bila kulit kita dah elok amek satin skinz, bila kita dah x amik, possibility utk kulit jd mcm before amek satin skinz tu ade tp utk jadi lebih teruk dari dulu, insyaAllah tak :)

Lina Mohd said...

I nk Jual my satin skin premium set. I dh beli n dh mkn dlm 10 biji. nk jual rm50. sapa nk blh WhatsApp 0176934008

Balqisya Umairah said...

Saya ada jual satin skin n produk lain...boleh visit my blog umairah shoppe wall...huhu...yg penting original...

Alexa chocos said...

Whatsapp me for vitamin c felinna 0128985748 (:

Balqisya Umairah said...

sms/whatsapp sy 017-4164030
-k colly
-satin skin
-radiance signature
-bvrc
-babies blink 5 in 1
-collagen plus vitamin e
-ibu putih collagen drink

Sazila Yusoff said...

Salam..nk tanye..satin skinz ni blh hilangkn blackhead n whitehead x?

ana_annisa said...

Kalau mcm bb plus tu kena amik pagi sblom makan. Sbnrnya waktu pengambilan tu bergantung kepada jenis dan arahan supplement tu. Dia bercakap dr pengalaman dia, bukan main agak saja.

Anonymous said...

sala satinskin tu apa beza botol warna merah n biru?

hello beauty said...

Sazila Yusoff:

wslm insyaAllah boleh cuma cpt atau lambat je. klau nk cepat better guna yg sapu2 je :)


ana_annisa:

hehe betul tuu sy ikut pengalaman aje. brgntung jgk setiap orang nk amek bila. ade option lain untk yg nk amek lepas makan. bleh tggu 30 mins after bfast :)


anonymous:

beza dr segi ngredients dia. yg penting dua2 kena amek sekali gus xleh amek satu2 :)

Diela said...

saya baru je tukar consume k-colly ,,best sgt je rasa perubahan yang ade,,dulu consume shaklee tapi tak berkesan pun even dah spent almost 1k dekat shaklee (for almost 2 years stay) but now i'm happy with k-colly

hello beauty said...

Diela,

alhamdulillah jdik k colly kt awak. :) glad to hear that ^_^

emo Islandz said...

Knp bila sy consume k colly muka naik jerawat teruk, sya ni dah leh jenis yg susah sgt nk naik jerawat. Byk sgt produk yg sy cuba tp yg sapu kat muka pnya. Tukar2 byk kali pun x penah jgk naik. Tp bila consume kcolly ni naik teruk jgk. Org kata sbb nk buang toksin. Lama2 akan ok. Tp sy almost nk abes satu jar x dak perubahan jgk. Dah lah tuh mlm2 tekak sy sakit sgt sbb dahaga air. Nk kata sy kurang air. Almost 3 liter or lebih sy mnum sehari. But it became worst jgak. Sedih sgt rasa. Org lain ok ja

hello beauty said...

Oh yekee kesian awak. tak sesuai dengan awak agaknya. Mungkin ada bahan dlm k colly yg x boleh msuk ngan tubuh awak cntohnya marine collagen yg digunakan. Boleh try supplement yg x guna marine collagen :)

nina razan said...

I ada sekejap consume k-colly dalam masa 2-3 bulan. first month i makan, ada la nampak kulit licin gila2 sampai dah tak kisah nak cuci muka. Jarang... sbb kulit dah lawa but effect nak dapat kulit licin lambat sangat, ambil masa 1 bulan. so the second time i beli which is on the second month, i try consume 2 scoop sebelum breakfast and 2 scoop malam and oh my god esok pagi terus kulit berseri2 sampai ramai orang cakap kulit i macam kena airbrushed. tak payah pakai pun makeup dalam masa 2 minggu tu sebab i double up the dosage. but klu 2 scoop pagi & petang tahan 2 minggu je so makna nya 1 bulan kena spend RM220 so in the end tak sanggup nak belanja banyak tu... so stop and kononnya nak try yg lain yg lebih murah, try bvrc pun lambat sangat. i dah try emilay, bvr, jamu jelita and yet tak de effect macam k-colly... dah double dosage jugak dengan product lain, tu pun tak de beza yg byk. k- colly je the best... i baru beli satin skinz. bulan june i nak try but kena habiskan bvr dulu. sesetengah orang consume sikit je dah cukup, but i minum air 3 litre everyday, still kena consume double the dosage... *sigh* setiap orang, lain badannya.

Anonymous said...

best bca pengalaman awk hehe . alhamdulillah k colly serasi dgn awk yg pnting kena sabar. cuma nasihat sy dh makin lama ambil boleh try krgkan dia punya dos . air msti kena 3 litre ke atas insyaAllah mmg jadi :) (ariana)

Juliana amalina said...

Mnum air byk prut jadi buncit air... x pe ke sis.. risau pulak sya nnt gemuk air

Juliana amalina said...

Mnum air byk prut jadi buncit air... x pe ke sis.. risau pulak sya nnt gemuk air

Anonymous said...

Haa tu betul jgk sis. Boleh jd gemuk air juga klau byk sgt mnum air. Biasa sy hadkan 3 litre sehari okay je setakat ni :) (ariana hello beauty)

Sara Yasmine said...

Hye awak . Sorry ganggu , btw sy nak share a good news . Sy ada jual Satin Skinz Direct dari HQ taw, 1 botol cuma RM 180 . Free postage . No gst . Orite , produk dijamin halal dan original . Kalau didapati produk adalah tiruan*fake* , cakap kpd sy dan segera wang akan dipulangkan kpd awk . Kalau nak , whatsapp sy , 011-39000949. Just for share thanks admin . Btw, Saya juga pengguna Satin skinz dah 4 kotak ^_^