Saturday, 31 August 2013

REVIEW : FANTABULOUS SCRUB AND MASK

ASSALAMUALAIKUM



hari ni aku rasa nak buat review pasal produk yang kat atas tu.
aku baru je beli sebab aku dah lama x pakai mask.Scrub aku ada guna tapi yang lelaki punya.Abang aku punya.Jenama Biore.Dia tinggalkan kat umah so daripada tak ada orang guna membazir baik aku guna.Hehe.Tapi best kot scrub tu dia mcm berangin gitu pastu butir2 scrub dia tu halus.Eh tercerita pasal scrub tu pulak.

Okay now aku nak citer sket pengalaman guna fantabulous scrub and mask ni.Aku beli RM50 termasuk postage.Sebelum pakai mask ni kena pakai scrub dulu.Scrub dia wangi baunya bagi aku.Letak cket atas tapak tangan then apply dekat muka yang basah.Gosok perlahan kat sekitar hidung/tempat2 yang banyak white/black head.Butir2 scrub dia agak kasar so tak boleh gosok kuat2 nanti sakit and bahayakan kulit.Lepas scrub then basuh muka.Ia akan tinggalkan kesan berminyak pada wajah.I dont really like this part.Tapi tak pe sebab after that korang akan terus apply mask kat muka.Haa kalau mask ni aku memang suka.Muka tegang gila masa pakai.Pastu dia sejukkk sangat!Nak lagi best aku selalu guna air sejuk masa bancuh mask tu.Fuhh memang terbaik ahhh.Fes time guna mask ni aku agak terkejut tengok lingkaran gelap bawah mata aku macam dah nak hilang terus.Sebelum ni macam2 aku guna tapi tak hilang kot.Result lain,hmm kulit tu ada la cerah ckett.Nampak bermaya gitu.Boleh laa.Apa-apa pun aku suka pakai mask ni.Hampir hari2 aku pakai.Buat tebal2 biar pekat cket.Kalau cair nanti dia tak rata and susah nak tanggalkan kalau tak pakai gauze dia.

so itu aje lah untuk hari ni.Oh btw semalam aku baru beli krim yang tengah femes gilaa sekarang ni.Krim collagen plus vit e.Alah yang murah tapi berkesan tu.Aku bimbang gak nak guna sebab murah sgt.Aku dpt kat kedai harga RM30 utk krim siang,malam n sabun.Sabun dia wangi ^^Tapi dah aku tengok orang lain guna smpai 2,3 tahun pun alhamdulillah still working well on their skin,so aku decide nak try.Aku nak hilangkan pori2 kat muka aku ni.Apa-apa nanti aku update balik.
K la babai nak smbung tengok RA-ONE kat tv3 tak sabar nak tengok arjun rampal hensem!hehe

Thanks for reading bebeh Assalamualaikum ^^




6 comments:

.::: Princess MOMOY :::. said...

wahh bestnya.... momoy ada tengok testi kat fb . semuanya meletop-letop

hello beauty said...

memang best pun momoy.suka sbb dia rasa sejuk2.hehe

farariza said...

Beli mana rm50

hello beauty said...

farariza,sorry dh lupe beli kt ane.google je fantabulous scrub rm50.byk je yg jual rm50 :)

nur liyana said...

Sis bley sye nk no sis utk oder brg?

hello beauty said...

nur liyana,

boleh ni num saya ea:)

0148196490