Monday, 26 August 2013

REVIEW : K-COLLY SWEET 17

Assalamualaikum

Dah lama pulak tak buat review.Aku paling suka buat review sebab aku suka je share apa yang aku consume and kesan ke atas aku.Yang penting semua yg aku cakap meme jujur.Lansung tak tipu.Tipu buat ape bukan sponsored pun *sobs




okay kali ni aku nak share pasal k colly yang aku kira agak meletops ek sekarang.Ramai orang jual bende ni.Harga pun boleh tahan market price RM169.wOHH mahal hokay so cari punya cari aku jumpa la yang murah.Aku beli cuma RM105 with postage.InsyaAllah original sebab seller tu cakap if tak puas hati then barang boleh pulang.Seller ni memang terkenal dengan kemurahan harga barang2 yang dia jual.Tapi dijamin original InsyaAllah.

okay so kita mulakan dengan rasa k-colly ni.Okay bagi aku rasa dia memang boleh telan,cuma too sweet.Yelah sebab dia 12x stem cell maknanya banyak jenis buah2an yang digunakan so thats why la dia sweet.Also stated dekat situ dia memang tak letak gula tambahan.So bagus la kan.Dia makan macam tu.Ambik setengah scoop terus masukkan lam mulut.Aku pernah la shake ngan air kan,kurang cket manis dia tapi jadi tak boleh nak telan sangat la pulak sebab hanyir.Serious aku rasa la hanyir tu.Bila fikir-fikir balik make sense la sebab k-colly ni dia guna kolagen ikan.So I decide to telan macam tu je.

okay next kita masuk pada kesan dia.K so far kesan dia pada aku ok la.So far aku dah cnsume about 2/3 of it.So kira dah banyak la jugak kan.Dah nak abis 1 jar.Tapi dia banyak.Jar dia sangat tinggi and isi penuh kot.Aku puas hati ngan kandungan dia.Sebab dulu rumet aku pernah beli aurawhite yang jar besar punya.Terkejut kitorang bukak tu tengok isi dia lebih separuh jar tu jee.Tak macam 900 g pun.Tapi tak tahu lah kot2 kena tipu ke apa sebab beli harga rm120.Tapi k-colly ni memey aku puas hati.Berat dalam 800g lebih.Okay yang aku nampak kesan dia pada aku,kulit tangan and kaki lebih cerah cket.Cket jee.Tapi mak sedara aku ada cakap la lengan aku cerah.Entah bagi aku macam sama je.Tapi maybe cerah cket la.Tak nampak beza mana pun.Pastu kulit aku tak kering sangat macam dulu.Tang muka pulak,aku tak boleh nak cerita sangat sebab sebenarnya aku tengah guna skincare d'farra jugak.Yang aku perasan pori2 muka aku yang besar tu dah kecik dah.Memang nampak perubahan kat situ.Also muka sangat lembut and licin.Tapi aku tak tahulah D'farra atau k colly penyebabnya.Haa satu lagi yang bagus pasal k colly ni jugak,dia melawaskan.Hehe.Sebab aku ade masalah buang air besar.Sejak makan ni alhamdulillah lancar la jugak walaupun bukan hari-hari.

So thatsol lah kot pasal k colly.Next entries will be psl skincare d 'farra,fantabulous scrub and mask,and beberapa lagi produk insyaAllah.
till we meet again.bye thanks for reading babes Assalamualaikum :)

kalau nak beli dengan aku pun boleh RM 110 FREE POSTAGE. bleh ke fb kedai murah. 

aku jual jugak barang2 kat bawak ni sebab banyak permintaan.tp tak semua aku dah try.
semua harga dah masuk postage

double stem cell rm 80 inc pos, ambik 4 packet, r...m 290 inc pos semenanjung(jimat rm 30)
k colly rm 110 

satin skinz premium rm 155
height up rm 140
wis putih set pink rm 78
wis putih + serum rm 130
serum wis putih rm 55
wis putih set perawatan jerawat rm 100
perla dust rm 42
kaylena beaute rm 160
dewy rm 50
k white38 + dewy rm 120
k white38 rm 78
lady secretz bust up + shaker + paperbag rm 80
lip mask 100 pcs rm 46 

eye mask 100 pcs rm 46
qu puteh rm 200
royal slim lishuo rm 80 - ambik 4 kotak dapat rm 290 inc pos semenanjung (jimat rm 30)
sabun al razi rm 43
radiglow rm 125
sne capsule rm 185
sne beutskin rm 190
inayah beauty booster rm 140

secret skin white kawaii collagen rm 135
zofea beauty secret kotak hijau r+ free pills m 130
zofea beauty secret bust up kotak purple rm 95
berminat korang pergi je kat fb aku pm kat situ. nak tanya apa2 pun boleh .produk 100% original dari HQ :)

*UPDATE*

sekarang tengah berleluasa k colly tiruan yang dijual dengan harga terlalu murah . nak bezakan yg ori dengan fake, ori punya bawah botol ada logo mcm kat gambar bwh ni


sekarang latest packaging penutup warna pink ohsweetsangat!! berminat
apa lagi pm je aku kat fb :D


update lagi( dah lama sebenarnya tp malas bukak blog)

k colly sekarang ada qr code ,emboss k colly dan pink lid yea tuan2 dan puan2. kalau nak beli pelis pelis pelis pastikan ada 3 ciri2 ni yea

 
*google

UPDATE(3/11/14)- boleh follow instagram ariana_nur for more info ^_^

73 comments:

hello beauty said...

haah yg tuu :)

Anonymous said...

Knpe dy x reply chat sy?? Nk bli jgakkkk! :(((

hello beauty said...

x reply ke?awk cuba byk kali cket..sbb dia ade kdai sndri so sibuk kott..

Anonymous said...

Saya ada jual k colly. Rm 150 . Pm 0134274746 kalau berminat:-)

.::: Princess MOMOY :::. said...

salam dear
wahhh bestnya pada dear mnjadi laa
best result
ni review momoy consume

http://www.momoy-blogirl.blogspot.com/2013/10/k-colly-oh-k-colly.html

rapid said...

Hi nk tnye kedai die kt mne? Die x de ctc no ke..hpn no?????

Anonymous said...

Hi sy ade jual k colly sweet 17..
Harga rm126 sebotol.
Sms/whatsapp sy jika berminat..0192913425..tq

Anonymous said...

mcmane cara nak mkn die?? sbb kat botol tulis 2scoop...ade jgk tulis half...brapa x shari?

hello beauty said...

sy beli scoop dia mmg besar so sy makan setengah scoop jee sbb klau 1 scoop penuh tu mcm byk sgt plk..x tertelan.hehe. makan 2 kali sehari.pagi n malam.

Anonymous said...

hi,sye pon consume k-colly ni..dah sebulan..mmg best.. mmg nampak perubahan..
glowing n halus je..muke dah x berminyak..

sye pun ade jual...
rm140
boleh wasap/wechat sye 0176293671


tq

Cik Intan said...

hai.

saya pun baru dua hari start consume K Colly. hehee. baca tetiba nampak persamaan. pun tengah guna DFarra. almost 4 months. DFarra untuk luaran, K Colly utk keseluruhan. hehee.

Anonymous said...

hai...sy pom ada jual k-colly tu...pm fb sy utk pertanyaan... Emilyana Chunshine

Anonymous said...

hai...sy pom ada jual k-colly tu...pm fb sy utk pertanyaan... Emilyana Chunshine

hello beauty said...

hai cik intan,
hehe betul tu.org kata lg brkesan klau ambik supplemen dan guna skincare.tp sy dh x cnsume k colly n x guna d farra dah.krim siang x best bg sy.sy ambik satin skinz n guna sf beauty.so far okay la.better dpd d farra. :)

Anonymous said...

Hye..I pun ada jual rm 110 je including postage..anyting bolr whatsapp I dkat 0172782681..and die mmg berkesan..dapatkan yang ori..

Nurfatin Liyana said...

assalamualaikum..
nak tanya, d farra tu 1 set berapa RM ?
sy pn tgh consume kcolly skrg ni.. consume msa hjung bulan 1 tahun ni, baru 1 jar..
awk dah brp lama amalkn kcolly tu? :)

murah jgk dia jual.
sy beli kt kedah rm120 :)

jemput singgah blog saya --> http://dreaminglovers.blogspot.com

hello beauty said...

nurfatin liyana

waalaikummussalam :)
d farra tu sy beli 0n9 1 set rm80 wth pstage..tp sy dh x guna dh.sy guna sekejap sgt sbb sy x suka krim siang dia.mcam foundation and cepat cakey.plus dia ade toner n serum mcm leceh cket lah bnyk bnda nk pakai.
k colly pulak sy bru cnsume 1 jar.sebulan lbih gak tahan.kesan mmg ok jgk tp dia manis sgt.so sy dh stop gk.skrg sy amalkan satin skinz :)

Anonymous said...

Salam..nk tanya lah..satin skinz tu ok ke?

hello beauty said...

wslm..

so far sy guna satin skinz macam xde perubahan sangat pun.tapi ade notice muka kurang berminyak and maybe cerah sikit kot.tp other body parts xde tunjuk kesan pun.sy cnsume x abes lg sekotak tp dh tggl cket.igt nk truskan cnsume satin skinz sbb rasa dia sedap sangat.macam vit c kanak2. :)

Anonymous said...

hai..saya syu ada menjual pelbagai produk ngn harga berpttan..blh msj or wssup 0173421711..

Anonymous said...

Assalamualaikum saye nak tanya cemana nak tau yang mana original ye? Takut la kalau tak ori, nanti rugi pulak.

Anonymous said...

Salam.saya ada menjual pelbagai produk kecantikan pada harga berpatutan...k colly rm 110 free pos...fb sabun beras thailand.. Wassap 013-4756973...tq

hello beauty said...

waalaikummussalam saya tak sure la sis tp rasanya k colly xde yg tiruan kot sbb xde dengar pun lg. :)

Anonymous said...

Klu klit dh crah n thn kte stop utk gne k cly klit stll lg crah kew?

hello beauty said...

saya rasa better jangan stop la sebab dgn izin Allah kulit cerah disebabkan kebaikan yg ade dalam k colly tu . melainkan kita boleh pastikan kita consume makanan yg nutrisinya mcm dalam k colly.lama2 msti kulit tak ok sebab dah tak dapat nutrisi mcm sebelumnya :)
kalau sy,saya cnsume supplemen lain.lbih kurang je. :)

nabiha said...

salam.. maaf tumpang promote
ay ada jual kcolly.
now offer rm130 free pos
ada free gift jgak.
wassap 019.9590111
fb: norna resources

syaa azizi said...

mcm mana nak taw ya ori ke tidak . sbb skg ni mcm2 . risau tertipu.

hello beauty said...

syaa azizi

saya pun x sure la sis.so far x de dengar pasal yang tiruan punya.just make sure masa dpt tu jar dia memang sealed.

Sufie Shamsudin said...

SALAM SEMUA..SAYA ADA MENJUAL K COLLY DENGAN HARGA RM115 FREE POSTAGE N FREE 10 SHISEIDO MASK.BOLEH LIHAT DI FB SAYA BALQISYA UMAIRAH(UMAIRAHSHOPPE)ATAU PM SAYA 011-24156968.

alyznor said...

Wow teruja

hello beauty said...

alyznor

apa lagi jom la cuba hehe

Anonymous said...

Sf beauty tu klu cek bpfk ari tu sy tgk ada bahan terlarang..krim mane x ingt.sbb akk ofis pakai so saje search2 bpfk dlu sbelum sy beli produk skincare pape .

hello beauty said...

ye betul sf beauty memang dilarang penggunaannya saya pun dah berhenti guna sekarang. saya pakai royal expert white cream :)

Anonymous said...

Hai sy jual k-colly ,dewy whitening ,babies blink ,ibu putih ,perla coffee/choc ,miracle slimming n byk lg .k-colly hanya RM110 ,dewy plk RM55 free postage to semenanjung .s/s add RM5 .blh visit my ig toplicious .klu nk order whatsapp/wechat :019925776/fenenn

Nunie Kkiraa said...

Sy jual k-colly original rm110 termasuk pos
Berminat whatsapp 0133302752

mirr weasleyz said...

Salam..saya takde fb..boleh tak awak bg number nnt I wsap or text ker..?

hello beauty said...

sure boleh waasap/mesej yea 0148196490

Anonymous said...

Ssya ingin pesan k-colly dong.. berapa.harganya ya dalam IDR?

hello beauty said...

hai maaf yea sis kita tak buat postage ke luar malaysia :)

Anonymous said...

Baru2 ni sy ada beli k colly melalui kwn sy, dpt je sy tgk sudu tak ada. Logo bwh botol tu pun takda. So yg sy dapat ni, tiruan ke sis?

hello beauty said...

saya pun tak pasti sis mungkin itu packaging lama :)

Anonymous said...

sy mkn k colly why ye jerawat naik berleluasa... xserasi ke?.. sedih :'(

Anonymous said...

sy mkn k colly why ye jerawat naik berleluasa... xserasi ke?.. sedih :'(

hello beauty said...

laa ye ke kesiannya. x serasi agaknya tu sis. minum air banyak tak?

Anonymous said...

Assalammualaikum dear .. Jom dptkan dri saya . Murah2 je

Tasha Nain said...

Sy ada bli bru2 ni.pnutup wrna pink,sealed kemas,smue lgkp dgn sudu skli tp xde logo di bwah.sy bli pn hrga psaran rm169.agak2 tiruan ke ek?risau.

MG schmidt said...

jom tgk produk murah2 kat page MG :)
http://melangkaugarisan.blogspot.com/2014/06/senarai-produk-kecantikan-paling-hot.html

Anonymous said...

arh!!! sy bru jer beli.. rm110.. xder logo kt bwh.. maybe fake pnyer... lenyap duit rm110...

hello beauty said...

Tasha nain:

Xsure jgk sis sebab sepatutnya mmg ada logo k colly di bawah botol. Selain dpd ciri2 yg dinyatakan memang boleh kata fake la sis . Tp maybe boleh mntk pencerahan seller tu :)

hello beauty said...

Anonymous 26 june:

Brkemungkinan yea fake sis sbb skrg mmg semua packaging trbatu ada logo dan qr code pada jar selain pink lid :)

Sha amiera said...

>> Kcolly ori 1jar rm120
>> Emilay whitening blh mix dgn emilay collagen 5botol rm100
>> Nikko placenta rm85,2botol rm155
>> sabun gluta 8pcs rm100
>> pati krim ibu putih 60gm 4pcs rm100
Semua freepost

Pm/whatsapp:0174779638

k colly said...

K-Colly Sweet 17 Indonesia
www.kcollysweet17indonesia.com
www.facebook.com/kcollywhiteningskin
Whatsapp 081 396 227700
Bb 7CBED09F

Mawar Machiato said...

Rupa-rupanya sy tertipu. Sblm ini, sy beli di satu butik kecantikan di Giant Putra Height, Shah Alam dengan harga RM169 sebulan lepas. Last week, saya ke Padang Besar, Perlis, beli kat kedai tepi jalan je. sy dapat harga RM80. Saya cukup risaw dgn produk tiruan sebab harganya terlalu murah. Dan saya surf, rupa2nya..yang produk Rm80 itu yg asli.. ada logo di bawah tapak, ada QR Code dan ada tulisan timbul..

hello beauty said...

sis mawar machiato,

x semestinya fake jugak sis mungkin yang sebulan lepas tu yang old stock punya. tp tula kena hati2 skrg dh ada qr code dh boleh bezakan mana yg fake atau x :)

myaza said...

Hi, saya jual kcolly dari Nur Fathia (duta kcolly). Original excess stock from raya Rm130 contact me 0122113334 or visit our ig @fannalatiff or @ahrbyaimanhakim :)

Anonymous said...

k colly bole hilgkn jerawat badan skali ke?

hello beauty said...

insyaAllah boleh aje cuma lmbt cpt tu biasa brgntung pd individu jugak la kan

Anonymous said...

K colly rm 110
Pearlwhite jamu jelita rm35
Aurawhite bubbly rm75
Nurbeautyline soy collagen rm55
Dherbs lipstik collagen rm25
High beam rm20
Chriszen moist cake rm55

Whatsapp 0145333026/wechat ID noniezz

diana hayat said...

Sis ada review unruk inayah beauty booster x?
Mcm susah nak jumpa review dia..
Saya nak consume utk trunkan berat bdan ni...

hello beauty said...

diana hayat:

alamak sorry x ada review sebab x pernah consume :) tapi dengar2 inayah bagus jugak kalau stock dengan supplier asyik habis je. dia untuk kulit dan turunkan berat badan sekali..

Anonymous said...

Sis satu jar kcolly thn berapa lama? Sya bru ja mkn..alhamdulliah...so far nmpak la kulit sekata jaa...cuma nk tunggu putih ja nie...hehehe :3

hello beauty said...

yeayyy hihihi okay la tu kulit dah sekata. putih tu insyaAllah if consisten amek mmg boleh putih hehe. satu jar tahan sebulan dear ^_^

Anonymous said...

Sy beli dh k colly penutup pink tu.. ada logo kat bawah serta tarikh luput skali. Cuma QR CODE je xde.. ori ke? Risaulh dear... huhu

Anonymous said...

akak...klu diamond white ok dk? sbb saya dok cri review x jmpa pn? ataupun kcolly lgi ok dri diamond white?

hello beauty said...

oh mungkin itu packaging lama sis. tp skrg rasanya dh x ada pckaging lama. semua ade qr code :) hati2 yea

diamond white x sure dear x pernah try lg :)

Norainsuhaimi Suhaimi said...

Eye mask tu jenama sheseido ke?

Intan Nur Aqielah said...

hi hello beauty..u ada jual k colly ke?..mcmmana nak order?

Balqisya Umairah said...

sy ada menjual k colly original dan murah...sms/whatsapp 017-4164030..

miracle of me said...

Saya ada menjual kcolly dengan harga RM110 include postage and free gift 😘 Just whatsapp saya utk order 0143467400

Anonymous said...

Sebelum ni sya ada beli harga rm 95. pastu ada satu laman web bleh scan produk tu ori ke x.. and Alhamdulillah ori.. sya pkai bru satu jar.. mula2 pkai bleh nampak laa kurang minyak n kwn ada tegur jerawat pon dh kurang.. tp tona kulit still sama.. maybe sbb bru gune satu jar.. n sya x berpantang dri mnum minuman berkafein, tenusu n time period pon sya pkai.. sya bru thu klau pkai mne2 produk pon kite kne kurangkan minum minum berkafein cam kopi nescafe n so on.. then, time period tuu x perlu mkn pon sbb klau time period klau kite makan dia x bagi ape2 tuk bdn kite.. cam rugi jee... nie dh 2 mnggu x beli lg k colly.. tp xde lg laa effect sampingan cam kulit mengelupas ker, tompok2 ker.. then ada dgr, klau nk comment ape2 pkai 3 bln dulu bru judges produk tu ok x... tp kne hati2 ngan produk skrang.
Ada yg ada bhan terlarang.. bimbang gak...

Nur Zamira said...

akak still consume kcolly lagi ke ?

norfaiza said...

sis..tp nape nmpk seller2 ni jual hrga len2?ade murah skit..kang beli yg murah pnye..btul ke bnda tu?

norfaiza said...

tumpng tnye..cmne nk cek kt bpfk tu..option mne nk amik...sy try2 cri..no result je sume..huhu