Wednesday, 24 July 2013

REVIEW : BEDAK ARAB KOKURYU

Assalamualaikum



Femes sangat sekarang bedak arab ni.
Mana-mana pun aku tengok ramai sangat yang jual
Aku pun sebab terpengaruh dengan kebagusan bedak arab neh jadi aku pun telah membelinya
Masa tu baru nak femes so harga mahal lagi.Around RM60++
Tapi aku rasa sangat mahal so aku cuba carik yang murah cket.
So dapatlah harga RM50.
Sekarang harga dah RM35.
Okay kite tak yah cite banyak,let's get straight to the point.

Sebenarnya aku tak sempat pakai lama pun bedak arab ni.
Sebabnya?
Sebab aku tak suka sangat la bedak ni.
Mula-mula pakai ok la.Bagus.Tahan lama.But then lama2 aku rasa macam kulit muka aku makin kusam lah.Tapi aku tak pasti sangat sebab maybe kulit kusam disebabkan aku guna sabun pncuci muka yang terendam dalam air.So aku pun tak tahu lah yang mana satu penyebab kulit kusam aku tu.

Kulit aku masa tu ya Allah memang buruk gila.Kau pakai bb cream ke bedak ke memang tak boleh nak tutup.Kulit kusam ni nampak macam orang sakit.Kau pakai bedak ke foundation apa pun memang tak cantik.Tak boleh nak kaver.Then soon I realized that I shud stop using bedak arab and buy new cleanser.Aku beli pencuci muka safi.Bapak ah lama nak hilang kulit kusam aku ni.Lama aku menderita taw *sobs

Hah satu lagi yang aku tak suka pasal bedak arab ni.Dia susah nak tanggal la.Kau nanti nak ambik wudhu' memang kena basuh muka ngan pencuci muka okay.Sebab dia takkan tanggal kalau setakat basuh ngan air macam tu je.Lagipun aku tak yakin air wudhu' boleh sampai ke kulit muka kalau dah bertempek bedak tebal macam tu.Maksud dia boleh dibawa solat tu sebab dia tak mengandungi benda2 haram.So maybe kau boleh pakai masa lepas ambik wudhu' tu.

Apa-apa pun okay je kot bedak arab ni sebab aku bagi kat mak aku guna and beliau suka je.Okay je mak aku pakai.Tapi mak aku tak pakai sangat ye lah mak aku bukan suka benda2 leceh macam nak kena basahkan span dulu semua.So masih ade la tu tp dah pecah sebab jatuh.hehe.Oh lupe pulak nak cakap,rumet aku okay je pakai bedak tu.Cantik je dia pakai.Tahan lama.

So itu saja review aku untuk kali ini.Thanks for reading people.Assalamualaikum :D

4 comments:

Pinkishbeautystore said...

Saya dah pki mmg best. K colly pun.skrg sy inject skali dgn gluthatione. Sgt adira kulit.:)

hello beauty said...

woww inject kat mana inject sendiri ke? takut sikit klau inject2 ni hehe

lover said...

salam..thanks for teh info.sy ade masalah kulit muka yg agak kusam.slalu org tegur muka sy nmpak letih klu sy xpkai any make up.so sy dok cari2 collagen yg blh bantu utk kurgkan kulit kusam muka sy dan boleh bg nmpak ceria la sikit...xde la nk putih mcm adira..kang asben xberani plak.hehehe..lawak je.so please help me.tq

hello beauty said...

wslm lover ,

hye thanks for reading ^^
same ler kita kulit kusam gak dulu. jerawat mmg x ada but kulit teruk sgt ngan berminyak nye kusam lg open pores.
insyaAllah cuba la supplemen2 yg sy suggest kat lam blog ni sbb semua sy dh try. insyaAllah kulit akan nampak sihat x nak la mcm adira tkut nengoknyee hihi. and klau nk lg okay guna skincare sekali insyaAllah cepat sikit kesannya ^^