Monday, 3 November 2014

REVIEW RADIANCE SIGNATURE, SECRET SKIN KAWAI, BELLEZA, FJ GLOW SKINCARE

Assalamualaikum


Perghh tajuk xleh blah! hihihi pemalas punya orang. Bukannya nak buat satu2 habes semua tu diletakkan dalam satu entri. Aku bukan malas cuma kurang rajin(hehe) maklumlah busy gila sekarang ni seriously busy. So mana mana yang watsep, mesej fb or kat fon mintak maaf banyak banyak aku bukan sengaja nak reply lambat. Tapi lambat pun yang mana buat payment before 1 pm (isnin -jumaat) insyaAllah aku akan usahakan supaya parcel korang dipos hari tu jugak. Melainkan ada masalah yang betul2 tak dapat dielakkan. Pastu line internet pun satu hal dah tahap lagi lambat dari siput khinzir urgh sakit hati titew. Watsep tak masuk messenger pun sama. So kalau nak cepat korang rajin-rajinkan diri mesej kat fon aje eh insyaAllah cepat la sikit reply nya.


Radiance Signature





Now kita masuk pada first review aku which is on Radiance Signature. Okay sebenarnya aku kongsi dengan mak aku. Tapi mak aku makan 2,3 sachet aje sebab dia bagitahu tumbuh jerawat sebijik dalam hidung. Haha. Tapi aku makan okay aje tak ada masalah keluar jerawat walau sebijik pun. Tang perubahan pada kulit , aku tak ada lah rasa sangat sebab makan pun 17 sachet aje. Cuma kulit rasa glowing tapi putih tu tidak. Apa apa pun kalau aku ni jenis yang berduit memang aku akan consume Radiance ni sebab senang tak leceh nak kena bancuh air ke apa. Rasa pun boleh tahan sedap. Customer aku pun ramai cakap rasa dia sedap gila. Kesan ke atas diorang pun best contohnya jerawat dan parut jerawat makin hilang (cek my ig ariana_nur untuk tengok testimoni) and macam2 lagi. Best betul.Aku sebab tak ada jerawat so x ada lah nak alami perubahan tu cuma itu ajelah yang boleh bagitahu. Kulit rasa sihat and glowing sikit. Tapi tu la nak wat cam mana harga dia mahal bagi aku. Sekotak 20 sachet aje youu..Walaupun aku berniaga benda ni tapi aku dapat harga mahal jugak untuk Radiance ni so kena sedar diri aku banyak lagi keperluan lain. Nak dapatkan dari aku pun boleh ea korang rm 150 inc pos smnnjung korang boleh visit ig ariana_nur atau fb ni


*ihsan google


Secret Skin White Kawai Collagen

Haaa yang ni best aku sukkkaa sangatt. Bukan aje rasa dia best kesan pun best dekat aku. Kesan putih melepak ke?? Aaa nonono tak adalah sampai macam tuu. Jujur aku cakap masa amek kawai ni kulit aku tak adalah makin putih ke apa. Tapi yang aku perasan(masa ni dah 40 sachet kot- x sempat abeskan 60 sachet adik aku menyemak makan sekali), kulit rasa saaaangat moist. Rasa sihat sangat kulit time tu. Berseri pun ya. Cerah tu ada lah tapi sikittt jee. Mak sedara aku memang asyik tanya ajelah aku pakai krim apa tiap kali pegi umah dia sebab dia nak beli jugak. Tapi aku memang tak ada pakai apa-apa krim(masa ni tak kenal fj glow lagi). Aku tak cakap pun aku consume kawai ni maklumlaa dia bukan orang senang sangat nak beli benda harga beratus ni. Haa lagi satu kalau korang ada baca dalam previous entry pasal cousin aku dok tanya aku pakai apa makin cantik (malu :P) haa aku masa tu amik kawai la. Kulit tak putih pun tapi lembap dan sihat. Kulit putih pun kalau kering aje nanti nampak tak sihat. Cuma satu aje aku tak suka pasal kawai ni sebab dia serbuk. Aku dah boring sebenarnya serbuk2 ni. Kan best kalau dia buat dalam bentuk cecair macam Radiance Signature tu. Koyak aje pastu tuang dalam mulut. Tak leceh nak kena bancuh air ke apa. Kawai ni aku selalu bancuh air sebab rasa dia sedap sangat. Pastu apa lagi ek nak citer.. haa kawai ni jimat okay. Aku dulu makan dua sachet sehari. Korang nak makan sehari satu sachet pun boleh. Tahan dua bulan hokay. Harga tu kira murah la kan rm 135 yang aku jual tu ^_^ . Lagi satu yang best Dr Halina isteri Dr. Syeikh Muzaffar yang hensem tu pun consume kawai ni tauu tauu.. XD




*ihsan google


Belleza

Yang ni pun best! haa kalau korang memang aim nak putihkan kulit ke apa this one memang jadik insyaAllah. Kulit aku memang rasa cerah ambik Belleza ni. Aku amik dua kotak. Rasa dia sedappp. Lain dari yang lain rsa mango gituu. RM110 untuk sekotak ada 20 sachet okay la kan. Kesan dia cepat. Customer aku pun cakap macam tu. Parut cepat pudar, muka makin cerah dan lembap, pendek kata segalanya ada dalam ni lah. Suka untuk aku promote Belleza kat mana-mana yang pm aku tanya mana yang paling best. Aku akan cakap Belleza dan Kawai so pilihla nak mana satu hihi. Tapi ingat apa yang aku rasa tak semestinya jadi kat semua orang. Mungkin ada yang tak serasi. Kalau kata kat aku semua pun berkesan, mungkin sebab aku dah ambik macam2 produk yang mana dah mengurangkan toksin dalam badan aku. So kesan insyaAllah cepat la sikit kan. Kalau ada yang tanya perbezaan semua ni, kandungan dia mungkin berbeza la kan sikit2 tapi fungsi sama ajee untuk baiki dan cantikkan kulit serta sihatkan tubuh badan. Cuma tu lahh Belleza ni serbuk! Haha nampak tak tahap malas-nak-bancuh aku tu dah tahap berapa. Seriously time kita busy baru kita nampak itu ini leceh nak kena buat.Kadang kadang sampai lupa nak makan. Kenapa tak makan macam tu je? haa sebab aku tak suka. Aku suka bancuh. Selalu pun macam tu apa2 supplemen berbentuk serbuk aku akan bancuh(biarpun dia cakap lagi berkesan makan macam tu) kecuali k colly tu la.


*ihsan google


Fj Glow

Skincare terbaik ! hihi well aku kan tak suka pakai skincare tapi yang ni aku suka laa. Ini pun sebab ada customer aku yang dah terlebih dulu guna daripada aku suruh aku try sebab dia cakap best. Memang best pun! Nak nak serum dia yang sumpah best sesangat. Pakai je serum tu, kulit muka onthespot berseri and glowing2 biarpun waktu tu dah nak tido (ye lah serum kan pakai malam) tapi memang muka rasa lembut gebu glowing sangat sangat.Tak tipu ! Sikit pun tak rasa macam ada something kat muka. Aku kan tak boleh apa2 yang rasa bertempek kat muka. Rimas. Tapi yang ni sangat okay. Magic cream pulak. Okay texture dia lain sikit ada biji2 dalam krim tu. Rasa jugak ade krim kat muka tapi aku letak ciput aje so x rasa sangat. Aku jarang pakai la krim ni macam selang sehari ke or selang 2,3 hari sebab aku x suka kuar umah pakai krim. Kalau aku dok rumah je baru aku pakai hihi. Kesan dia boleh tahan best kulit jadi lembut sangat after cuci muka ngan cleanser dia. Makser aku x ada sebab aku tak amek. Nanti ingat nak cuba jugak. Satu aku perasan after guna fj glow skincare ni, nak apply foundation mak aihh sangatlahh senang. Kulit licin gilaa.Floless i tell u. Tak caya cuba. Beberapa hari aje dah rasa kesan. Aku dua hari je. Bukan jadik putih melepak tau tapi sentuh kulit tu rasa lain. Super glowing serum dia masa first time pakai malam tu keesokkan dah rasa kulit lembut gilaa. Paling best mak aku ar. Aku saja je paksa  dia cuba magic cream tu sebab muka mak aku ada jeragat dan kulit muka banyak parut dan gatal2 sebab allergic. Sekali dia try keesokkannya dia try lagi aku ingat dah taknak sebab mak aku pun tak suka benda krim2 ni. Rupa2nya dia bagitahu kulit dah x ada gatal2. After guna beberapa hari parut tuu dah pudar sangat. Sentuh pun rasa licin. Alhamdulillah aku suka sangat. Pastu mak aku mintak aku belikan jugak untuk dia after aku punya dah tinggal seocet sebab dia guna hihi. So yang rasa nak try boleh la kalau tak nak satu set boleh cuba magic cream, serum and cleanser dulu macam aku. Aku tak guna masker. So aku rasa memang dah panjang sangat lah kan aku punya entri sian letih korang baca hihi so tu je lah uolss insyaAllah berjumpa lagi kita di lain entri. Adioss and assalamualaikum ^_^

*ihsan google* ni la rupa serum dia yang aku cakap best tuuu. letak sebiji je kat muka setiap malam besok dah lawaa :P


P/S: JANGAN LUPA FOLLOW IG AKU ARIANA_NUR  ^_^

27 comments:

fazrinn nana said...

salam..macam mana nak dapatkan fj gow skincare ni ye

hello beauty said...

wslm hye boleh contact sy at num 0148196490. or visit my fb https://www.facebook.com/kedai.murah.963

or ig ariana_nur

:)

Anonymous said...

Serum tu satu set dgn skincare ke?

hello beauty said...

satu set . dlm set ade magic cream serum cleanser n masker :)

Anonymous said...

fj glow ny ad kesan -ve x tuk jerawat

hello beauty said...

insyaAllah x ada. boleh je guna untuk hilangkan jerawat :)

DLaAMaya22 said...

kcolly dgn sswk mna ok ya?

Balqisya Umairah said...

sy menjual radiance signature original..rm130 sm ...rm135 ss..sms/whatsapp 017-4164030..visit my blog umairah shoppe wall..

Anonymous said...

mai amy dgn fj glow mane lg ok ye?

hello beauty said...

DLaMaya22:

saya lagi okay dengan kawai. tp x semua orang sama. ade yg lg sesuai ngan k colly :)

anonymous:
as for me of course fj glow. hihi fj glow bleh untk smuaa jenis kulit :)

Ferda B said...

Hi Sis
Do you ship to Singapore?
I am interested to try FJ Glow set.
Nak tanya ader process mengelupas and pedih tak on the skin?

hello beauty said...

Hyee sorry for the late. Sorry sis we dont ship to singapore. But i think ada agent kat sana u bleh follow ig pengasas dia (fjglow) utk cri num agent sg :)

And oh .fj glow xde gelupas or pedih2 semua. Brtindak lmbut pd kulit insyaAllah :)

Afiqah Salihah said...

Satin skin n radiance mne lgi better ye? Ke lgi ok yg dr. Halina pye?

hello beauty said...

pd saya smua pun okay sis. tp skrg sy tgh amek kawai balik. jimat x thn lama hehe

Anonymous said...

Sys shipping kcolly ke ss brapa? N secret white ke ss brapa?

hello beauty said...

hye . shipping to ss for k colly rm 114 :) kawai rm 140 :)

Anonymous said...

Hi sis,sya nk tny,klu org allergic dgn seafood ssuai x ambl k colly / secret skin white / belleza?yg mna 1 lg ssuai utk org ada allergic seafood?

Saza said...

So overall mana yang paling best untuk buat kulit glow glow licin? Saya nak try kcolly ni tapi nak tahu juge out of all the products u cube mana yang bestt

Anonymous said...

salam semua..sy rasa kawaii collagen mmg bkesan..adik sy dulu kulit kusam gelap tpy kini cerah berseri glowing..

PROMOSI!!!
SECRET SKIN WHITE KAWAII COLLAGEN
RM135 ( Free postage )
Dapatkan 4 item seperti dlm gambar.
Kawaii Set Jihan
2 jar ( hijau & putih )
( free gift tak boleh pilih )
#dependHQstock
Free Brightening serum
Free Brightening soap
1 jar ada 35 sachetX2= 70 sachet..
Tahan 2 bulan

SERUIS BUYER ONLY
PM@WASAP 0173767604

Rosfazrina Rosli said...

Salam. Kawai tu tambah berat badan tak? Asyik laparr je. Ada tak?

Rosfazrina Rosli said...

Salam. Kawai tu tambah berat badan tak? Asyik laparr je. Ada tak?

Rosfazrina Rosli said...

Salam. Kawai tu tambah berat badan tak? Asyik laparr je. Ada tak?

Anonymous said...

kawai tidak menambahkab berat badan..tpy melangsingkan badan..Apa SECRET SKIN WHITE KAWAII COLLAGEN mampu berfungsi untuk anda ;
Merangsang kolagen asal kulit
Menghalang sinar UV matahari
Mengaktifkan penghasilan kolagen
Melambatkan penuaan dengan efektif
Meningkatkan stem cell kulit
Pemutihan kulit lebih pantas
Kulit lebih anjal & muda
Menghilangkan kedutan
Menghilangkan kulit sun-burn
Menghilangkan jerawat
Menghilangkan parut hitam
Mengurangkan jeragat
Mengatasi kulit bersisik
Kulit kering menjadi lembap
Kulit kasar menjadi halus
Mengatasi penyakit kulit
Mengatasi masalah kulit rosak
Mengatasi sakit sendi tulang
Sesuai untuk ibu mengandung
Sesuai untuk ibu menyusu
Mengurangkan stretchmark
Mengurangkan selulit
Menurunkan kolestrol
Mengatasi rambut gugur
Mengatasi bibir mengelupas
Meningkatkan kecergasan badan yang letih
Membuang toksin
Sesuai untuk lelaki & wanita
Mengatasi masalah jantung, darah tinggi, kanser & kencing manis
Sangat sesuai untuk usia 13 tahun hingga 90 tahun
Sesuai diambil oleh orang tua yang sakit kronik
Tingkatkan pengeluaran susu ibu
Melangsingkan badan

Anonymous said...

assalam and hye semuaa.. ive problem logging in to my blog so anything nak tnya boleh terus contact saya di fb nur ariana https://www.facebook.com/kedai.murah.963 . terima kasih :) (ariana)

D Entertainment said...

đồng tâm
game mu
cho thuê phòng trọ
cho thuê phòng trọ
nhac san cuc manh
tư vấn pháp luật qua điện thoại
văn phòng luật
số điện thoại tư vấn luật
dịch vụ thành lập doanh nghiệp

Unknown said...

antara k colly n belleza,mna work the best?

Hani Hazwani said...

belleza serious ke okay ? And belleza ada kesan menggemukkan badan tak ? Before ni ada try jugak consume benda benda collagen ni and berat makin naik . Banyak skincare guna but still tak berkesan . Muka makin gelap dari badan and naik banyak jerawat . So sekarang ingat nak guna belleza and hope you can really help me . Sbb I taknak gemuk lagi nd I taknak kulit I colour tak sekata lagi