Sunday, 13 July 2014

REVIEW :K WHITE38 + DEWY

Assalamualaikum

wahhhh lama gilaaa tak update belog uols. Iols busy jugak lately but now no more. Ada kat umah so apa nak busy nye kan. Kalau busy pun busy buat biskut raya hikhik sebab abang aku tak boleh tak ada biskut raya homemade kat umah. Sebokk jee suruh buat. Mangsanya aku la.

Tapi hari ni kita tak nak cerita pasal biskut raya okay. Kita nak bercerita pasal ke'best'an dua produk yang aku rasa paling  best antara banyak2 supplement aku makan. Yee dulu aku suka k colly but now aku dah curang dan berpaling tadah daripada k colly muahahaa. Tapi aku rasa dia tak kesah sangat sebab  aku curang dengan adiknya iaitu k white38. Yee kalau ada yang tak tahu kwhite38 ni satu company je dengan k colly .




Okay kenapa aku berpaling tadah?

Sebab aku tiba-tiba rasa nak cuba k white. Aku dah lama tak minum coffee sebab aku nak elak caffein but bila tengok kwhite ni aku rasa cam berminat tiba-tiba.Dia coffee + coklat dengan campuran habbatus sauda. Memikirkan malam2 aku tak ada minuman panas nak minum,ye lah coffee x minum milo aku tak suka, aku pun cuba la kwhite.Kandungan caffein dia tak banyak pun so korang takyah risau.Aku ambik dewy sekali sebab terpedaya melihat kemulusan kulit Zila Bakarin ahakss. Plus sebab dia sebagai booster kan so insyaAllah cepatlah sikit kesannya kann.

okay first time rasa kwhite,ish x  sedap. Rasa cam pelik sikit. Tak tahu kenapa but tak ada la sampai tak boleh telan. After minum khwite aku ambik setengah scoop dewy. Then bila dah beberapa hari minum ,rasa macam eh sedap je. Jangan letak air banyak sangat. And paling best sebab dia tak manis sangat. Rasa kopi + coklat.

Lepas beberapa kali ambik maybe 7 sachet kot,aku notice macam kulit aku tak kering sangat and cerah. Seriously muka aku macam glowing sikit. Tak tahulah kot2 aku yang syok sendiri sebab roommate aku tak ada cakap aku makin cerah ke hape haha. Tapi kan orang kata, kulit kita, kita yang rasa perbezaannya. And aku pergi exam ritu dok lam aircond lama kulit muka still okay kalau tak, hmphhh keluar aircond tu mesti buruk gila sumpah. Aku rasa sebab aku ambik dengan dewy kot. Sebab biasanya lambat jugak nak berkesan dekat aku. Sebab aku jenis tak minum air kosong. Kadang2 je aku minum banyak.

Sekarang ni aku ambik kotak ke 2 dan dewy botol ke 2. Kwhite tahan 20 hari je uolss and dewy pun lebih kurang la. Harga boleh tahan la tak mahal sangat pun bagi aku but tak sampai sebulan la. So x jimat sangat haha. Kalau nak combo dewy + kwhite38 boleh dapatkan dari aku rm 120. Sempat lagi niii nak raya nak kasi cecantik kannn.

Aku pun sama la tengah usaha nak bagi kulit cantik. Dah macam macam aku ambik walaupun pernah rasa down sebab ada yang tak berkesan or kurang berkesan, semangat aku jadi up balik bila jelez tengok kulit orang lain cantik hehe.

Aku even guna babies blink tapi sekejap je sebab aku tak suka pakai krim haha sangat tak suka nak2 krim siang dia. Berminyak bagi aku. Krim malam okay la. Serum dia best. Tapi sekarang dah tak pakai sebab dah habis and aku malas nak guna lagi. Leceh la pakai krim. Tapi ada sorang cust aku memang pengguna tegar babies blink ya Allah kulit dia cantik gila. Sumpah jelez but aku memang x boleh la krim2 ni. Serabut. Lagi satu ramai gak yang suka ngan wis putih. Ramai sangat order and aku tiba-tiba rasa macam nak try tapi aku cepat2 sedar diri sebab aku tahu aku tak kan pakai. So yeah aku berharap pada supplement je kali ni. Haa btw aku ada nak share satu krim ni untuk hilangkan whitehead,blackhead and jerawat dalam 20 minit. Serious berkesannnnn uolss but aku tak jual. Nanti next entry kita citer ekk. byee assalamualaikum

oh btw ni list harga utk produk aku jual sikit2

double stem cell rm 80 inc pos, ambik 4 packet, r...m 290 inc pos semenanjung(jimat rm 30)
k colly rm 110 

satin skinz premium rm 155
height up rm 140
wis putih set pink rm 78
wis putih + serum rm 130
serum wis putih rm 55
wis putih set perawatan jerawat rm 100
perla dust rm 42
kaylena beaute rm 160
dewy rm 50
k white38 + dewy rm 120
k white38 rm 78
lady secretz bust up + shaker + paperbag rm 80
lip mask 100 pcs rm 46 

eye mask 100 pcs rm 46
qu puteh rm 200
royal slim lishuo rm 80 - ambik 4 kotak dapat rm 290 inc pos semenanjung (jimat rm 30)
sabun al razi rm 43
radiglow rm 125
sne capsule rm 185
sne beutskin rm 190
inayah beauty booster rm 140

secret skin white kawaii collagen rm 135
zofea beauty secret kotak hijau r+ free pills m 130
zofea beauty secret bust up kotak purple rm 95
semua harga dah masuk pos semenanjung okay uolsss. adiosss slmt berpuasa ^_^







21 comments:

Anonymous said...

salam.. sis ni mcm saya la.. cepat terpengaruh nak try semua produk... -.- saya bru bercadang nak try kwhite... btw, ade kesan x kat breast??

hello beauty said...

wslm ahhaha ye ke awk mcm tu jgk ehh. tu laa xleh tgk produk baru sikit hehe. but jgn ambil byk supplemen dlm satu2 masa :) haa kesan tu boleh msj sy tnya hehe ni num ek 0148196490

Anonymous said...

Asalam..sis nk tnya..k white tu ble cerahakn kulit muka jga eh?

hello beauty said...

wslm boleh bukan muka je seluruh tubuh. tp sy nampak kesan cerah tu sebab ambik dgn dewy jgk. so x thu lah cm mana klau ambik kwhite jee

adilah husna said...

Kalau k collyy dgn kwhite skali ok x ?

hello beauty said...

okay jee tak ada masalah tp klau dengan dewy mungkin lagi umphh effect dia :D

Anonymous said...

Ade jual kaylena beauty?

hello beauty said...

hye sorry x jual :)

imemymineYOU!! said...

Assalam, kwhite38 + dewn dqn l colly ade lagi x? Mcm nk beli dgn sis ye?

imemymineYOU!! said...

Sorry byknya typo hehe

hello beauty said...

wslm hye sorry lambat. boleh beli ngan saya if belum ada contact number bleh msj 0148196490 nti i whatsapp ^_^

Ikablabla said...

Kalau makan kcolly sekali dgn dewy boleh ke?

hello beauty said...

ikablabla:

boleh xde masalah dewy boleh cmpur ngan apa2 supplemen sekalipun :)

Malina Hanana said...

Salam, sis klau nak oder kwhite 2box kire cmne? Kebaikan kwhite yg selebihnye for what eh?

hello beauty said...

wslm Malina Hanana,

boleh2 kwhite dua kotak rm 150 inc pos ^^

kawai selain utk kulit dia sbnrnya lebih kpd utk bagi bentuk badan cantik, betulkan hormon,yang ada period pain insyaAllah boleh hilang.. :)

hello beauty said...

*kwhite

Unknown said...

Sis..kwhite still 78hengget me skunk?

Unknown said...

Ke*

hello beauty said...

yea still harga tu :)

mama tpg said...

. Ap yg kau jual sume kau review . Nk bg laku kea hape ? Bdn kau da cantik ke amek kwhite to ,?

hello beauty said...

Mama tpg:
Eh silap tuu. Sy review apa yg sy cnsume. Byk yg sy jual tp x review klau pandai baca kat part bwh tu kan.

And oh badan sy memang dah ala2 model sblum amek kwhite lg. :)