Tuesday, 19 April 2011

oh my hero..

assalamualaikum...
hai korang..hawauyu?fine?gud2...
so hari ni hari selasa 19 hri bln..
dh setat temuduga maktab an..eh ke tak?lupa le..rsa2nya temuduga tu setat semalam..18 if im not mistaken
oh btw,
aku bru jer tgk satu movie korea playful kiss.eh xde la bru sgt..tp bru jgk laa..aku msih tringat2 lagi akan ke'best'an cite tuh..fuhh ctr dia bestt siott..aku suka gler ngan wtk seung jo tu..sape penah tgk boys over flower,hyun joong yg play wtk ji hoo tu la yg jdik hero dlm ctr ni,seung jo..wahh aku pun x sgka aku bleh minat dia sebegini rupa..msa dia jd ji hoo gila2 aku benci kt dia..x suka tau!*opps trgedik sdikit.
eh tp betul,dlm ctr ni aku suka thp arthur la kt dia..wtk dia fuhh cool gler,dh tu hensem plk + genius..tp pmpuan tu alamak bodoh giler..x reti satu hapa pun..geram jgk aku tgk kdg2 tu..ye ah..asal la dok kejar seung jo tu..wtk dia bg aku agk keterlaluan la bg sorang pmpuan..dh lelaki tu tk nk kt kita,udah2 le kejau dia nya..tp pmpuan ni wpun bodoh,semangat dia tggi..kiranya bgus jgk la..dia brusaha utk jd seorang nurse,so that dia akn sntiasa brada di smping suami trcinta aka my hero..oh lupa nk ckp my hero tu seorang doktor..alahh dh la aku nk jd doktor,buat i jeles je lah..pstu byk yg aku tahu dlm ctr tu..cntohnya kalau nk jd doktor / nurse,kita kena practice cucuk2 org dulu..hadoii ni yg llemmah ni..ish x leh nk bayang la..nti kan nk cucuk orang tgn dok trketar2..salah cucuk kang kalo mati ce mana?heh ada ke smpai mati sbb aku tgk lam ctr tu,seung jo tlh mnunjukkan ke'sweeeet'an nya dgn mminjamkan lengannya utk dipractice oleh isterinya yg asek fail msa cucuk orang..byk jgk la yg pmpuan tu buat x mnjadi..habis merah2 lengan dia..aku agk musykil pd mulanya,iyaa ke dia cucuk betul2..sbb kalau tgkkan mmg dia cucuk betul2..dia tnjuk satu2..haishh gerun aku yg nengoknye...x sakit ke?haihh xleh byg lah..rsa cm gelap mta je..dulu msa aku form 3,kalau korang igt(aku pun igt2 lupa) ada satu tjuk sub science yg mmerlukan kita ambil drh sndri then test dgn cecair apa ntah utk tahu blood grup kita..aku x yah ckp la gerun giler..pdhal senang sg je nk buat..ambil jrum pndek tu then cucuk cepat2 kat jari kita..tu je..tp disebabkan aku ni trlalu neves,aku mula bygkan,cemana agknya rsa bila jrum tu dh msuk lam kulit kita?slow2..ee then aku tgk ada sorang kwn aku,yes dia buat cm tu..ada ke dia msukkan jarum tu slow2..then dia bia trlekat cm tu dekat jari dia..dh la jrum tu msuk semua dlm jari dia(tggal bnda biru kt hujung jrum tu je)then dia ckp,"aduh sakitnyaa"smbil dtg tnjuk kt aku..haish aku apa lg ,mula la gelap mta..then aku pegi la meja belakang(pristiwa td brlaku kt meja depan),aku brsandar kt meja tu sbb rsa cm pening semacam..aku mula x nmpak orang.nmpk pun kabur2 je..pndangan aku jd gelap..kwn aku yg kt meja dpn pun toleh tgk aku,"eh kau okay ke?"aku ckp,okay jer,..then aku rsa xleh nk tmpung bdn aku..pinggg!!aku rebah kt c2..kwn aku yg kt depan tu trkejut gler msa dia toleh sekali lg nk tgk aku,dia tgk aku dh selamat mndarat kt lantai..hadoii malu laaa..dh la sume bdk kelas aku nmpk..malu siott...benci je bila igt blik...malu2..then cikgu aku bg air panas..kejap je gelap mta..pstu dh okay..aki pike jgk 2 3 kali nk jd doktor,ye ah kan..byk cabarannya...tp aku hrp sgt Allah prmudahkan  urusan aku utk kejar cita2 aku...juga prmudahkan urusan akhiratku..amin...

so thats all la fr this n3..gila pnjangnya..ye aku klau dh menaip cm ssh je nk brhenti,,hehe hrp mklum..okeh tu je la nk ckp..gua chow dulu..eh thanks fr reading..may u b blessed..assalamualaikum..:)

3 comments:

The Medical Duo said...

nama cecair 2 antigen :)

cik dokter said...

hehe ye ke kak..haha lupa trus..btw thank you ye kakak doktor..:)

Isteri @ Ibu Cute said...

SALAM CIK DOKTER...

BARU HARI NI AKAK TERJAH BLOG CIK DOKTER..TAK KETUK PUN..MAIN TERJAH JER...HEHEHE JGN MARAH YER...

NANTI SINGGAH KE BLOG AKAK AND FOLLOW OK..

http://www.hairuliza-anakku.blogsport.com/