Monday, 18 April 2011

kawin paksa?tidak!!

assalamualaikum..

apa?kahwin??mana boleh ma,umur bru 18..bru lps spm je pun..x nak ma,x nak!!tapi ma aku x pdulikan lansung wlpun aku protes berjuta kali..x nak sbb first msih muda lg..2nd nk kjar cite2 dulu..tp ma aku ckp,x boleh.Ma dah trima pinangan dorang.Bertunang hri ni jugak.Aku pun x thu nk kta apa lg,Ya Allah betul ke ni..rsa cm x caya je..aku igt bnda2 cenggini brlaku lam novel je..aku fikir fikir fikir..sape la yg dtg pinang aku tu..malang gler..agknya dia kerja apa ek?gaji byk x?hensem x?segalanya berjalan dgn cpt sekali..aku bertunang dan kwin terus pd hari yg sama..aku rsa cam happy giler la plk..asek trsenyum je kejenye..lps kwin tu,aku ngan suami aku nk blik umah sndiri la kan,so kitorang pun salam2 la ngan mak mentua masing2..time aku salam ngan mak mentua aku tu,aku rsa macam..hmm macam tubuh aku digoyang2..then ada suara berbunyi,"bangun bangun..dh lewat ni x nak solat subuh ke?"

errrkkk...yaaa,tadi tu mimpi....mimpi semata-mata..korang x caya ke aku mimpi cmtu?haha x kira korang kena percaya jgk sbb aku mmg mimpi cm tu..ya Allah..teruk glerr...kejadahnye mngigau kena kwin pksa..hentah hapa2..nk mimpi pun agk2 ar..lps bgn tido tu,aku rsa lega giler..lma jgk la aku fikir2 blik,eh sbnrnya x de kwin2 pksa pun an,mimpi je tu kan?mimpi je kan?heee lps tu aku pun trsengih2 seorang dri..nsib x de yg perasan kalau x mmg kna isytihar satu spesis ngan kak limah..and bila aku igt2 blik,aku ni mmg la suka bca nvl..tu satu..lg,aku suka brangan sorang dri mklumlah wtk2 lam nvl tu kan hensem gler..smpai kdg2 nk tido pun dok tringat2..dok tersengih2..and malam tu msa nk tdo ada jgk la aku tringat blik nvl2 yg berkisar kwin pksa yg prnah aku bca..so sbb tu la kot smpai msuk dlm mimpi..mgarut thp arthur laa..

hahh tu je lah aku nk cite..but still,smpai skrg pun klu aku igt mimpi tu blik,msti aku trsengih sorang dri..ok lah..thats all fr now..thanks fr reading..may u be blessed..assalamualaikum..:)

1 comment:

アヌム ちゃん~~ said...

Salam.jalan2 singgah sini..nice blog :)
Jom tengok sakura dekat blog saya^^
http://frommetoyou85.blogspot.com/
Sudi2 jenguk ye (^____^)