Thursday, 18 July 2013

REVIEW AKU:MAIXARA,FERWHITE,VITAMIN C,GLOW B WHITE(D HERBS)

assalamualaikum

Hah nama2 yang di atas tu merupakan antara supplement yang aku pernah consume.
aku memang gilakan supplement,tp aku x ada lah ambik semua tu serentak.Gila nokkss bleh kna gout aku.
Cuma sejak aku sedar kulit aku ni jenis bermasalah,aku dah mula ambik supplement.Takkan nak tunggu kau tua lepas tu kulit berkedut pat juta baru nak ambik.Ye dak?Orang kata umur2 macam 20 an ni lah masa plg seswai ambik bnda2 mcm ni sbb effect dia adalah di tahap maksimum yaww

yang ni aku jual jugak. RM 75 FREE POSTAGE SEMENANJUNG.kalau nak bleh pegi kat fb ni yee nur ariana


So lets start with Maixara.
Okay aku sebenarnya baru cuba sebotol maixara ni.Mula-mula aku tak suka rasa dia.Tak macam cekelat pun.Pastu lelama aku cam dah boleh adapt ngan rasa tu and aku jadi suka pulak.Memang macam gula2 kau.So aku yakin sume orang boleh telan.
Kesan dia aku tak boleh nak citer byk sebab aku baru ambik sebotol kan.Tapi antara perubahan yang aku rasa adalah,kulit aku dh kurang berminyak.Memang agak cepat kesan dia,dalam 2,3 hari macam tu dah rasa perubahan.Maybe sebab aku ambik 2 biji sehari.Pastu lelama aku perasan kulit muka aku dah ok.Dulu tona kulit sgt la x sama.Mak aku pun bimbang ngan aku sbb muka aku macam orang sakit.Pastu lepas hmpir sebulan jgk la aku telan Maixara ni,mak aku ade dtg melawat aku.Mak aku cakap kulit muka dah cantik.Licin elok.Dia usha2 aku makan ape.(eleh nak jugak lew tuu ^^).Tapi lepas sebotol aku aku x beli dah.Sebabnya?Haa sebab dia kat bawah ni

yang 1KG aku jual RM 110 FREE POSTAGE SEMENANJUNG. 500 g hanya RM 75 FREE POSTAGE SEMENANJUNG


jeng jeng jeng!Ferwhite!Haa aku cuba pulak ferwhite sebab masa tu tgh femes aura white.Nak beli aura white tak dak duit so aku beli la Ferwhite sebab dorang kate lebih kurang je ngan aura white tp lbih murah.
Aku pun tak tahu lah maybe x berkesan sgt kat aku,lgpun yg ni pun aku cuba 1 jar gak.Tapi tak de kesan gak.Maybe dia ada effect dalaman tapi aku x sedar.Yang aku tau nak kulit cantik je wah3


Then aku stop makan supplement sebab xde duit hehehe
pastu bila dh ade duit balik aku order vitamin C pahang pharma.Sebab aku baca testimoni sgt2 best wok.So why dont I give it a try then.Aku beli 100 biji terus.So far yang aku rasa,kulit aku ada perubahan.Memang la dulu masa aku cnsume maixara kulit muka aku dh kurang berminyak,tp sumtimes still berminyak.Contohnya masa bangun tido mak aih minyak kat muka boleh buat menggoreng kau.Tapi lepas cnsume vit c ni,lepas bangun tido memang muka tak berminyak.Lansung tak.Tapi nak nampak kesan agak lama la.Sebulan macam tu kot.Tapi okay la kan.


And sekarang aku tgh ambik GLOW B WHITE keluaran D'Herbs.Aku cuba dulu satu kotak ada 10 sachet.So far aku dah minum 8 sachet.Senang je makan dia.Dia dah dalam bentuk cecair so kau tuang je dalam mulut.Nak citer lebih tak boleh la tapi so far aku tak de rase perubahan apa2.Cuma mak sedara aku cakap,nampak putih sekarang.Ahh memang la masa aku pegi umah dia aku tempek bedak 7 lapis. :3 :3

So itu saja untuk hari ini.Tapi kalau yg umur2 lbih kurang aku tu,or lebih,jinak2kan lah diri dengan supplement.Sebab kalau tak kita akan mudah nak nampak tua.Seriously.At least ambik la vitamin c.Kalo tak nanti umur 25 dah nampak macam mak beranak7. :D

btw ramai yang tanya ori ke tak barang aku jual sebab murah. hehe jangan risau dijamin ori 100%. aku amik ngan supplier yang ade kedai sendiri byk cawangan so takkan dia jual barang tak ori pulak kan and jgn risau  boleh pulangkan balik kalau terbukti tak ori. :)

K la babai.Assalamualaikum




5 comments:

Anonymous said...

supplement vit c tu brp hrga dia?

Erna said...

saya ada jual vitamin C pahang pharma 100tablets.
boleh email saya
erna_boggy@live.com
or search kat fb group Sabun Susu Beras. :)

hello beauty said...

sy beli vit c tu harge dia rm60 wth pstage 100 tablets.name fb dia firash amsak

Anonymous said...

Glow b'White Kat saya RM 30 termasuk postage. Aura white RM128 termasuk postage. Minat PM saya 0122881870.faridah

Wan The Ridge said...

Thanks for info...

Jika berminat nak dapatkan produk D'Herbs, V'asia dan lain2..boleh ke kedai online KLIK http://herba-eshop.blogspot.com/